Комунальне некомерційне підприємство "Срібнянська центральна лікарня" Срібнянської селищної ради Чернігівської області
Міністерство охорони
здоров'я України
 

24 ЛЮТОГО — ДРУГА РІЧНИЦЯ ПОВНОМАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ РФ ДО УКРАЇНИ

Дата: 23.02.2024 09:07
Кількість переглядів: 8

У лютому 2014 року росія розв’язала війну проти України, а 24 лютого 2022-го розпочала повномасштабне вторгнення у нашу країну. Кремль планував знищити українську державу та ідентичність. Але ЗСУ — міцніші за сталь: вони дали ворогу відсіч, й вони продовжують захищати нас.

Російська федерація веде проти України екзистенційну війну, метою якої є не лише захоплення нашої території, а й знищення української державності та національної ідентичності і геноцид Українського народу. Жорстокий ворог не має наміру зупинятися і готовий продовжувати агресію до досягнення своїх цілей. Відтак кожен українець має усвідомлювати необхідність особистої активної участі в обороні держави – чи на фронті, чи в тилу.

Війна продовжується. Вона впливає на життя українців, події та наслідки війни мають і матимуть вплив на українську та світову спільноту й по закінченню бойових дій. Вже зараз зрозуміло, що історія сучасної російськоукраїнської війни посяде центральне місце в новітній українській історії та національній пам’яті.

Україна веде справедливу оборонну війну проти росії, яка вчинила проти нашої держави та її громадян міжнародний злочин агресії. Ми захищаємося, боронимо рідну землю, на нашому боці правда, це визнають міжнародні організації, а Генасамблея ООН чітко засудила російську збройну агресію.

Є численні докази того, що російська армія вчиняла на тимчасово окупованих територіях України воєнні злочини, а також є достатньо підстав стверджувати, що збройні сили РФ паралельно зі злочином агресії вчиняють акт геноциду проти українців.

Українська держава та суспільство робить все можливе, щоб зберегти памʼять про загиблих захисників і захисниць, цивільних осіб, ідентифікувати жертв та вшанувати всіх людей, які проявили людяність та героїзм у боротьбі проти терористичного агресора.

                                                                                За інформацією Українського інституту національної пам’яті


« повернутися

Вхід для адміністратора